Pickerl – Udledningsmærke Østrig

Pickerl – Udledningsmærke Østrig

Straffen og hvor klistermærket skal sidde i Østrig

Ved mangel af miljøklistermærket i køretøjet kan der gælde hårde bøder – op til 2.180 Euro. Bemærk venligst at det tyske miljøklistermærke ikke kan bruges til at komme igennem de østrigske miljøzoner. Sæt dit klistermærke på indersiden af forruden, enten i det nederste højre hjørne ved siden af vignetten eller i øverste højre hjørne.

Miljømærkets gyldighed

Eftersom du kan få miljøklistermærket på baggrund af part II. af din registreringsattest, og det er bundet til stelnummeret (VIN) på køretøjet det uddeles til, er dets gyldighed ubegrænset.

Hvad er et miljømærke

Der er også blevet indført miljøzoner i nabolandet Østrig, hvor de er gældende i visse områder. På denne side fortæller vi dig hvor og hvilke køretøjer der skal have et miljøklistermærke, også kendt som Umwelt-Pickerl, hvor meget dette klistermærke koster, hvilken bøde du kunne få og andre oplysninger.

Pickerl Østrig - Typer

Hvilke køretøjer skal have et mærke?

Østrig klassificerer køretøjer i flere kategorier, hvoraf kun nogen skal have miljømærket. I mellemtiden gælder forpligtelsen ikke resten af dem. Lad os først se på listen af kategorier der er vigtige for os:

  • Kategori L - motorkøretøjer som normalvis har mindre end fire hjul
  • Kategori M - motorkøretøjer med mindst fire hjul, som bruges til transport af personer
  • Kategori N - motorkøretøjer med mindst fire hjul, som bruges til transport af gods (selskabskøretøjer)
  • Kategori O –køretøjer med trailere
  • Kategori T - landbrugs- og skovbrugstraktorer

 

Forpligtelse til at sætte et miljømærke på køretøjet gælder kun køretøjer i kategori N, inklusiv N1 kategorien, som betyder lette lastbiler. Køretøjer i andre kategorier behøver ikke et mærke i øjeblikket. Forpligtelse til at udpege motorkøretøjer gælder dermed ikke personbiler (M1), busser (M2, M3), motorcykler (L) eller traktorer (T). En undtagelse for adgang til miljøzone gives til veteranbiler, med nummerplader mærket med bogstavet "V" og et veteranbilcertifikat.

 

Hvilken type miljøklistermærke skal jeg bruge?

Østrig skelner mellem seks niveauer af luftforurening. Dette betyder at din bil kan få et af de seks typer miljømærker, som tildeler din bil en vis miljøklasse.

Miljømærker udstedes på grundlag af Emissionsdirektivet i EØF / EC (EØF regulering). For at få miljømærket skal du blot bruge registreringsattest på dit køretøj (del II), hvor du vil modtage det relevante type klistermærke. For at bestille miljøklistermærket, som bliver leveret inden for 14 dage med posten, online skal du blot sende os en kopi af dit køretøjs registreringsattest, så tager vi os af det for dig.

Sådan får du et øko-mærke

Pligten til at have et miljømærke gælder for alle (også udenlandske køretøjer). Gennem denne hjemmeside kan du nemt bestille et miljømærke og du vil modtage et med post indenfor maksimalt 14 dage. Der er ingen ekstra leveringsgebyr.

REJSER DU TIL ØSTRIG?

Få et miljømærke med GRATIS fragt indenfor 14 dage.