Det man ikke skal glemme når man kører til Tyskland

Det man ikke skal glemme når man kører til Tyskland

Uanset om du rejser for at opdage, shoppe eller er på forretningsrejse, er det værd at gøre sig bekendt med hovedkravene og reglerne for kørsel i Tyskland - bogstavelig talt. Du vil undgå bøder på tusindvis af kroner, eller endda et par måneders kørselsforbud. Generelt skal du hovedsageligt huske på at vise miljøklistermærket når du kører ind i byer, bære det påkrævede udstyr og køre indenfor fartgrænserne.

Miljømærke - Umweltplakette

Hvad er det og hvad er det til for?

Miljømærket (plade eller vignet) angiver graden af luftforurening som en personbil eller lastbil forårsager med farve: grønne, gule eller røde klistermærker. Adgang ind i de såkaldte økologiske zoner ("Umwelt ZONE") i bymidter er kun tilladt for biler hvis luftforureningsniveau er lavt. For eksempel er det kun ejerne af nyere biler som modtager det mest strikse grønne klistermærke. Kategorien af mærke som du modtager kan du finde her. Manglende overholdelse straffes med en bøde på 80 euro (svarende til omkring 596 kr.).

Hvor skal jeg bruge det?

Hvis du kører ind i større tyske byer, vil du ikke kunne slippe for at skulle købe et miljømærke. Økologiske zoner er blevet introduceret i for eksempel Berlin, München, Dortmund, Frankfurt og andre byer, en liste som fortsætter med at vokse hvert år.

 

Hvordan får jeg det?

Du kan bestille mærket online med gratis levering indenfor 7 dage. Du skal bruge informationerne fra dit køretøjs registreringsbevis, når du udfylder online-bestillingen.

Påkrævet udstyr

Mindst 1 vest med høj synlighed, en advarselstrekant og en førstehjælpskasse er ligesom i vores land, obligatoriske i Tyskland. Hvis du ikke overholder dette, skal du betale en bøde på 15 euro. Hvis du rejser om vinteren skal du huske snekæderne, som er påkrævet på visse sektioner af vejen.

 

Vejregler

Selvom der ikke er nogen generel fartgrænse på motorvejene i Tyskland, er den generelle anbefaling 130 km / t. Du skal naturligvis køre indenfor fartgrænserne som gælder for specifikke sektioner af motorvejen. Når du kører i byområder, skal du respektere maksimumshastigheden på 50 km / t.

Du skal ikke betale vejafgift på tyske motorveje, endnu. Det forventes at dette ændrer sig i 2019.

Brug af forlygter i dagtimerne er ikke påkrævet.

 

Pointsystem

Udenlandske bilister får også en straf på 1 til 4 point for at overtræde disse regler. Hvis en bilist får 8 point, træder et kørselsforbud i Tyskland i kraft for op til 6 måneder.

 

Alkohol

Tyskerne er mere tolerante overfor alkohol bag rattet, og kørsel er tilladt med 0,5 alkoholpromille i blodet. Dette gælder dog ikke for bilister under 21 samt bus- og lastbilchauffører, og dem der har haft et kørekort i mindre end 2 år.

 

Mobiltelefonbrug og andre forseelser

Du skal betale en bøde på 60 euro, hvis du bliver taget i at foretage telefonopkald mens du kører. Reglerne for at stoppe på motorvejen er også strengere – et ubegrundet stop straffes med en bøde på 30 euro, så det er bestemt værd at vente på en tankstation.

REJSER DU TIL TYSKLAND MED BIL?

Få et miljømærke med GRATIS fragt.