Det man ikke skal glemme når man kører til Østrig

Det man ikke skal glemme når man kører til Østrig

Uanset om du tager på ski i Alperne, på en forlænget weekend i Wien eller på ferie i Kroatien, vil disse tips for bilrejser i Østrig bestemt være nyttige. Vores sydlige naboer er berømte for deres insisteren på at håndhæve deres færdselsregler, og selv udlændinge bliver ikke sparet. For at undgå unødvendige omkostninger skal du ikke glemme miljøklistermærket, vesten med høj synlighed, vejafgiftsklistermærket og den nødvendige dokumentation.

Miljømærke Pickerl

Hvad er det og hvad er det til for?

Miljømærket angiver graden af luftforurening, som køretøjer forårsager. Østrig anerkender 6 grader af forurening, som er repræsenteret med 6 typer klistermærker, som varierer i farve. I øjeblikket gælder dette krav kun for lastbiler i kategori N, herunder N1 lette lastbiler - som er stort set enhver erhvervspersonbil. Manglende evne til at overholde dette krav straffes med en stor bøde på op til mere end 2.000 euro (svarende til omkring 15.000 kr.).

Hvor skal jeg bruge det?

Kravet om at fastmontere miljømærket på din bils forrude gælder i Wien, Tyrol, Styria og udvalgte sektioner af motorvejen. Antallet af lavudledningszoner i Østrig vokser dog hvert år.

 

Hvordan får jeg det?

Du kan bestille mærket online med gratis levering indenfor 14 dage. Du skal bruge informationerne fra dit køretøjs registreringsbevis, når du udfylder online-bestillingen.

Påkrævet udstyr

En vest med høj synlighed, som er i overensstemmelse med EN 471-normen er en genstand som det østrigske politi med 100% sikkerhed vil fokusere på, hvis du bliver stoppet til en kontrol. Du vil uden tvivl få en bøde, hvis du ikke har en. Selvom det kun er påkrævet med 1 vest til billisten, anbefaler vi at købe veste til alle passagerer. Alle der stiger ud af køretøjet på vejen (f.eks. på grund af at køretøjet bryder sammen) skal være iført sådan en vest.

Læg en førstehjælpskasse og en advarselstrekant i bilens førerhus, ikke i bagagerummet.

Brug af on-board-kameraer er forbudt.

Vinterudstyr er gyldigt for perioden fra d. 1. november til d. 15. april og omfatter kravet om vinterdæk eller snekæder.

Børn under 14 år, som er op til 150 cm høje, skal transporteres i et børnesæde.

 

Vejregler

Et vejafgiftsklistermærke som er fastmonteret på bilens forrude er en forudsætning for at kunne bruge østrigske motorveje. Du kan købe et 10-dages, 2-måneders eller 12-måneders stempel. Du kan købe dem på tankstationer, vekselkontorer eller på Cash Point-afdelinger. Tøv ikke med at købe et, specielt i sommerperioden, så du undgår køer og ventetid.

 

Fartgrænser:

- maksimumshastighed på motorvej - 130 km / t.

- maksimumshastighed på hovedvej - 100 km / t.

- maksimumshastighed i byområder - 50 km / t.
 
Påkrævet brug af forlygter gælder kun i tilfælde af dårlig sigtbarhed, nøjagtig som i Tyskland.

 

Alkohol

Erfarne billister som har haft et kørekort i mere end 2 år, har ret til at have 0,5 alkoholpromille i blodet. For nye kørekortindehavere og erhvervsbilister gælder denne regel ikke.

 

Leje af bil

Hvis bilen ikke er din, er det nødvendigt at have et skriftligt samtykke på engelsk eller allerhelst på tysk.

REJSER DU TIL ØSTRIG?

Få Pickerl til Wien, Steiermark og andre byer. GRATIS levering.