Dieselforbud i Berlin

Dieselforbud i Berlin

Ifølge forvaltningsdomstolen i Tyskland må ældre dieselbiler ikke komme ind i udvalgte gader og bydele i Berlin. Berlin har yderligere reduceret den maksimale hastighedsgrænse for alle biler til 30 km/t i mange områder.

I hvilke dele af Berlin gælder restriktionerne?

Siden slutningen af august 2019 er dieselbiler med en emissionsstandard, der er lavere end Euro 6, blevet forbudt på 8 store veje i byens centrum, nemlig: Alt-Moabit, Brückenstraße, Friedrichstraße, Hermannstraße, Leipziger Straße, Reinhardstraße, Silbersteinstraße, og Stromstraße. Dieselforbuddet gælder derfor ikke i hele Berlin endnu.

Siden august 2019 er den maksimale hastighedsgrænse for alle, dvs. IKKE KUN diesel-biler blevet reduceret til 30 km/t på mere end 30 strækninger. Det gælder blandt andet Danziger Straße, Müllerstraße, Kaiser-Friedrich-Straße, Spandauer Damm og Tempelhofer Damm.

Hvornår begynder forbuddet?

Fra august 2019 trådte restriktionerne på dieselbiler ind på ovennævnte steder. I samme måned blev den maksimale hastighed desuden reduceret til 30 km/h for alle køretøjer, uanset motortypen.

 

Hvilke biler er berørt af forbuddet?

Der gælder restriktioner for tyske og udenlandske dieselpersonbiler samt lastbiler, der ikke overholder Euro 6-standarderne. Lokale beboere, fragtleverancer, vedligeholdelseskøretøjer, politibiler, ambulancer, brandbiler m.v. er fritaget for nu.

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

REJSER DU TIL TYSKLAND MED BIL?

Få et miljømærke med GRATIS fragt.