Dieselforbud i Tyskland

Dieselforbud i Tyskland

Dieselbiler bidrager i høj grad til luftforurening og mange tyske byer har derfor overvejet strengere restriktioner for deres adgang. Den såkaldte blå zone, hvor kun diesel-køretøjer der overholder Euro 6-emissionsstandarden har lov til at køre, er i første omgang planlagt i Hamburg og Stuttgart. Andre byer, inklusive Berlin, Köln, Essen og München, diskuterer dens introduktion sammen med et dieselforbud i nærmeste fremtid.

Du er allerede nu forpligtet til at fastklæbe et grønt klistermærke på forruden af dit køretøj, når du kører ind i de fleste tyske byer, uanset om du ejer en dieselbil eller en benzinbil.

Dieselbiler med Euro 6-standarden er ikke forpligtede endnu

De fleste restriktioner bør ikke påvirke dieselbiler som overholder Euro 6-emissionsstandarden, der trådte i kraft i september 2014. Til sammenligning er der omkring 2,7 millioner passagerbiler der opfylder dette krav ud af i alt 15 millioner diesel-passagerbiler i Tyskland.

Situationen er dog mere kompliceret, og selv bilejere med Euro 6-standarden kan ikke være helt sikre. Ifølge undersøgelser producerer nyere biler med Euro 6 ofte flere nitrogendioxider end Euro 4- og Euro 5-biler, hvilket kan medføre flere diskussioner og restriktioner.

Dieselforbud i Hamburg

Adgang til gaderne Max-Bauer-Straße og Stresemannstraße i centrum af Hamburg bliver sandsynligvis kun tilgængelig for dieselkøretøer som overholder Euro 6-standarden med det blå miljømærke. I tilfælde af vejen Stresemannstraße, vil denne restriktion kun gælde for sættevogne – indtil videre vil passagerbiler, der falder ind under Euro 5-klassen, få adgang.

 

Dieselforbud i Stuttgart

Byen Stuttgart ønsker også at stramme betingelserne for dieselbilers adgang væsentligt. Deres præcise formulering er dog ikke offentliggjort endnu, vi vil informere dig om ændringerne.

Den blå zone i Stuttgart vil sandsynligvis omfatte størstedelen af byens territorie. I den indledende fase, pr. 1. 1. 2019, blev der introduceret et forbud for de dieselkøretøjer der ikke opnår Euro 5-standarden. Der vil sandsynligvis blive foretaget yderligere ændringer i de kommende år.

 

Grønt mærke er en betingelse for adgang til de fleste byer

Adgang til Berlin, Frankfurt, München og andre tyske byer er allerede nu kun tilladt for køretøjer med det grønne miljømærke - Umweltplakette. Denne forpligtelse gælder for både tyske og udlandsregistrerede biler. Overtrædelser straffes med store bøder på op til 80 euro, svarende til omkring 597 kr.

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

REJSER DU TIL TYSKLAND MED BIL?

Få et miljømærke med GRATIS fragt.