Det man ikke skal glemme når man kører til Frankrig

Det man ikke skal glemme når man kører til Frankrig

Frankrig er det forjættede land for bilister - med motorveje og skilte, som har den højeste kvalitet i Europa. Bilrejser gennem Frankrig stiller dog store krav til bilisterne for at overholde deres færdselsregler, hvoraf mange ikke har noget sidestykke andre steder. Når du planlægger en tur skal du derfor tjekke det påkrævede udstyr i bilen, købe en alkoholtester og bestille en plade for at kunne køre ind i Paris og andre lavudledningszoner.

Miljømærke Crit’Air

Hvad er det og hvad er det til for?

Miljømærket er et klistermærke som placeres på et køretøjs forrude og hjælper med at regulere forurening og støj i byer rundt om i Frankrig og i andre lande. Frankrig har introduceret seks typer forureningsklistermærker, som er kendetegnet med farver der svarer til seks forskellige grader af forurening. Mærketypen afhænger af køretøjets alder, model eller motor, og klistermærket udstedes til et specifikt køretøj (f.eks. nummerpladen) og har ubegrænset gyldighed. Bøder for manglende overholdelse starter på 68 euro (svarende til omkring 506 kr.) og vil stige.

Hvor skal jeg bruge det?

Miljøklistermærker er påkrævet i Paris og i andre økologiske zoner - som regel i store byer.

Et specifikt træk ved de økologiske zoner i Frankrig er deres tidsbegrænsning. I Paris er mærket for eksempel kun påkrævet indenfor en begrænset tidsperiode, fra 8:00 til 20:00, mandag til fredag. Du kan køre en personbil uden klistermærket om natten og i weekenderne.

Læs mere om individuelle zoner HER.

 

Hvordan får jeg det?

Du kan bestille mærket online med gratis levering indenfor 14 dage. Du skal bruge informationerne fra dit køretøjs registreringsbevis, når du udfylder online-bestillingen.

Påkrævet udstyr

Det obligatoriske udstyr omfatter en førstehjælpskasse, en advarselstrekant, et ekstra sæt med lyspærer, et reservedæk og en vest med høj synlighed. Alle der står ud af bilen på en motorvej skal bære sådan en vest, så det er godt at have et par stykker af dem. En berømt fransk specialitet er en obligatorisk alkoholtester.

 

Vejregler

Motorveje i Frankrig er gebyrpålagte; afgifter betales ved en bom ved motorvejens udgang, enten kontant eller med kreditkort. Gebyret for personbiler er på omkring 10 euro pr. 100 km. Alle passagerer skal benytte sikkerhedsseler, og børn under 12 år skal sidde i et børnesæde.

 

Fartgrænser:

- maksimumshastighed på motorvej - 130 km / t.

- maksimumshastighed på hovedvej - 90 km / t.

- maksimumshastigheder i byområder - 50 km / t.

 

Alkohol

Du skal bestale en bøde på op til 135 euro for at overskride grænsen for alkohol i blodet, som er 0,5 promille.

Kører du til Frankrig med køretøj?

Få Crit'Air til Paris, Grenoble og andre byer. GRATIS levering.