Økologiske zoner i Paris

Grøn zone Paris

Paris var den første by i Frankrig der introducerede de økologiske zoner. Det kommer dog ikke som en overraskelse, da det altid har været hovedstaden der sætter et eksempel, som de andre kan følge.

 

Påkrævet type miljøklistermærke i Paris: I det mindste Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

Du kan læse mere om de forskellige typer miljømærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Økologiske zoner i Paris kun fra mandag til fredag fra 8 til 20

Paris har tidligere prøvet at begrænse trafik i byen, reducere støj og forbedre luftkvaliteten. Siden september 2015, er alle busser og lastbiler på mere end 3,5 tons med en fabrikationsdato tidligere end 1. oktober 2001 blevet forbudt at køre ind i byen. Dette forbud gælder hver dag, inklusiv weekender fra 8 til 20.

Forbuddet mod at køre ind i byen blev udvidet i 2016 til alle køretøjer fabrikeret før 1997 og motorcykler fabrikeret før 2000. Denne type køretøjer kan ikke engang opnå den sjette standard, som er den laveste type miljømærke. Der er i alt seks typer miljømærker i Frankrig, hvor kun elektriske køretøjer modtager den højeste type.

Bemærk: den permanente miljøzone gælder også i det større Paris.
Flere oplysninger om Grand Paris miljøzonen her.

 

Kort over miljøzoner Paris

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

 

Økologiske zoners gyldighed i Paris

For busser af kategori M2 og M3, og lastbiler af kategori N2 og N3

Hele ugen 8 – 20

Passagerbiler M1, N1 og motorcykler

Mandag - Fredag 8 – 20

Hvis du nogensinde besøger Frankrig i en passagerbil, skal du huske at de økologiske zoner kun gælder for dig i hverdagene.

 

 

De økologiske zoner gælder for udenlandske billister fra 1. 2. 2017

Det er ikke klart endnu hvordan Paris, og Frankrig generelt, vil stramme implementeringen af de økologiske zoner. I Tyskland er det for eksempel almindelig praksis at adgang til byen gradvis forbydes for mindre miljøvenlige køretøjer, indtil kun de mest miljøvenlige er tilladte. Det er sandsynligt at der også vil ske en indsat for at få bilister til at udskifte ældre køretøjer.

Loven om at have et miljøklistermærke på forruden når man kører ind i den økologiske zone, gælder også for udenlandske køretøjer fra 1.2. 2017, uden undtagelse.

 

Straf på 68 Euro

Paris tager de økologiske zoner meget alvorligt, hvilket kan ses på de strafferammer, som kan indføres når bilister overtræder loven om at have miljømærket på forruden. Selvom politiet kun advarede bilister i begyndelsen, er der siden januar 2017 blevet indført substantielle bøder. Du kan få en bøde på op til 68 Euro hvis du kører ind i den økologiske zone uden det korrekt miljømærke. Det kan bestemt betale sig at købe miljøklistermærket. Klistermærket har ubegrænset gyldighed for dit køretøj og du kan bruge det når du rejser gennem hele Frankrig.

 

Kørsel i Paris

Skal du til Paris med bil?

Fra 1. 2. 2017 skal udenlandske biler være markeret med “crit'air”-miljømærket. I Paris er kravet om at have crit’air-mærket fastklæbet på forruden tidsbegrænset, fra mandag til fredag, 8:00 til 20:00. Frankrig skelner mellem 6 mærketyper, hvor der kun gives adgang til Paris for diesel-passagerbiler i kategorierne 1 til 4 og benzin-passagerbiler i kategorierne 1 til 3. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde på mellem 68 og 375 euro, svarende til 508 og 2.799 kr.

Hele den indre del af byen, som er afgrænset af omfartsvejen “Boulevard Périphérique”, falder ind under lavemissionszonen i Paris.

 

Bestil dit miljømærke for at få adgang til Paris og få gratis fragt!

Pladen har ubegrænset gyldighed og skal placeres i nederste højre hjørne af forruden.

Rejser du til Paris med køretøj?

Få Crit'Air til Paris, Grenoble og andre byer. GRATIS levering.