Økologiske zoner Lyon

Økologiske zoner Lyon

Siden slutningen af 2016 har der været en såkaldt sporadisk lavudledningszone i Lyon, som træder i kraft når et specifikt luftforureningsniveau bliver nået. I praksis betyder det at når der er et varsel om ”højt smog-niveau” på ulige kalenderdage, er det kun køretøjer med ulige nummerplader som har lov til at køre ind i byen.

Andre adgangsvilkår afhænger af niveauet på smogvarslet:

  • på niveau D2 – er adgang tilladt for biler med et Crit'Air-klistermærke i kategorierne 0, 1, 2 eller 3. Køretøjer i lavere kategorier (dvs. 4, 5 eller 6) følger reglerne for vekslende trafik. På ulige datoer har biler med ulige nummerplader tilladelse til at køre ind i byen, og på lige datoer er det kun dem med lige nummerplader der har adgang.
  • på niveau D3 – er adgang kun tilladt for biler med et Crit'Air-klistermærke i kategorierne 0, 1 eller 2. Køretøjer i lavere kategorier (dvs. 3, 4, 5 eller 6) følger reglerne for vekslende trafik. På ulige datoer har biler med ulige nummerplader tilladelse til at køre ind i byen, og på lige datoer er det kun dem med lige nummerplader der har adgang.

Efter 1. februar 2017 skal både franske og udenlandske biler, som kører gennem lavudledningszonen i Lyon have et Crit'Air-klistermærke på forruden, som giver dem tilladelse til at køre ind i byen.

Hvis du kører i miljøzonen uden et gyldigt klistermærke kan du blive pålagt en bøde på 68 euro eller mere.

 

Kort over miljøzoner Lyon

REJSER DU TIL FRANKRIG MED BIL?

Få Crit'Air til Paris, Grenoble og andre byer. Gratis levering indenfor 14 dage.