Økologiske zoner Lyon

Grøn zone Lyon

Påkrævet type miljøklistermærke i Lyon: Afhænger af niveauet på smogvarslet

CritAir sticker France

 

Du kan læse mere om de forskellige typer miljømærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Lavemissionszonen i Lyon

Siden slutningen af 2016 har en såkaldt nød-lavemissionszone (ZPA) været aktiv i Lyon, hvor den altid træder i kraft ved en høj grad af luftforurening.

De oprindelige regler begrænsede adgang for køretøjer afhængigt af om deres nummerplader sluttede på et ulige eller lige tal. Fra 16. 11. 2017 styres adgangen udelukkende af miljømærkeklassen.

 

Kort over lavemissionszonen i Lyon

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

 

Økologiske zoners gyldighed i Lyon

Adgangsbetingelser er baseret på luftforureningsniveauet:

  • når N1-niveauet er nået - adgang er kun tilladt for køretøjer med et Crit'Air-klistermærke,
  • når N2-niveauet er nået - efter 2 dage med forureningsvarsel er adgang kun tilladt for køretøjer med Crit'Air-klistermærkerne 0, 1, 2 og 3,
  • når N3-niveauet er nået - når luftforringelsen varer længere, er adgang kun tilladt for køretøjer med klistermærkerne 0, 1 og 2

Hvis du kører uden miljømærket i lavemissionszonen, skal du betale en bøde på 68 euro (svarende til 508 kr.), hvilket kan stige til 375 euro (svarende til 2.799 kr.), i tilfælde af for sen betaling.

De økologiske zoner gælder for udenlandske billister

Fra 1. 4. 2017 er både franske og udenlandske køretøjer, der passerer gennem den aktiverede lavemissionszone i Lyon, forpligtede til at have Crit'Air-klistermærket fastklæbet til forruden, hvilket giver dem tilladelse til at køre ind i byen.

 

Kørsel i Lyon

Skal du til Lyon med bil?

Fra 1. 4. 2017 skal udenlandske biler være markeret med “crit'air”-miljømærket. Denne såkaldte nød-lavemissionszone træder i kraft, når forureningsniveauet stiger. Efter 2 dages forureningsvarsel er adgang kun tilladt for køretøjer med crit'air-pladen i klasserne E, 1, 2 og 3. Derefter bliver betingelserne strammet yderligere, når forureningsvarslet varer længere. Der er 6 mærketyper i Frankrig, som udtrykker i hvor høj grad køretøjet er involveret i luftforurening. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde på mellem 68 og 375 euro, svarende til 508 og 2.799 kr.

Hele byen, inklusive tilstødende Villeurbanne og de indre veje, falder ind under lavemissionszonen i Lyon. Restriktionen gælder ikke for motorvejene A6, A7 og A42 samt A6-tunnellen.

Bestil dit miljømærke for at få adgang til Lyon og få gratis fragt!

Pladen har ubegrænset gyldighed og skal placeres i nederste højre hjørne af forruden.

Rejser du til Lyon med køretøj?

Få Crit'Air til Lyon, Paris og andre byer. GRATIS levering.