Økologiske zoner Lyon

Grøn zone Lyon

Påkrævet type miljøklistermærke i Lyon: Afhænger af niveauet på smogvarslet

CritAir sticker France

 

Du kan læse mere om de forskellige typer miljømærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Økologiske zoner i Lyon

Siden slutningen af 2016 har der været en såkaldt sporadisk lavudledningszone i Lyon, som træder i kraft når et specifikt luftforureningsniveau bliver nået.

I praksis betyder det at når der er et varsel om ”højt smog-niveau” på ulige kalenderdage, er det kun køretøjer med ulige nummerplader som har lov til at køre ind i byen.

 

 

Kort over miljøzoner Lyon

 

Økologiske zoners gyldighed i Lyon

Andre adgangsvilkår afhænger af niveauet på smogvarslet:

  • på niveau D2 – er adgang tilladt for biler med et Crit'Air-klistermærke i kategorierne 0, 1, 2 eller 3. Køretøjer i lavere kategorier (dvs. 4, 5 eller 6) følger reglerne for vekslende trafik. På ulige datoer har biler med ulige nummerplader tilladelse til at køre ind i byen, og på lige datoer er det kun dem med lige nummerplader der har adgang.
  • på niveau D3 – er adgang kun tilladt for biler med et Crit'Air-klistermærke i kategorierne 0, 1 eller 2. Køretøjer i lavere kategorier (dvs. 3, 4, 5 eller 6) følger reglerne for vekslende trafik. På ulige datoer har biler med ulige nummerplader tilladelse til at køre ind i byen, og på lige datoer er det kun dem med lige nummerplader der har adgang.

De økologiske zoner gælder for udenlandske billister

Efter 1. februar 2017 skal både franske og udenlandske biler, som kører gennem lavudledningszonen i Lyon have et Crit'Air-klistermærke på forruden, som giver dem tilladelse til at køre ind i byen.

 

Straf på 68 Euro

Hvis du kører i miljøzonen uden et gyldigt klistermærke kan du blive pålagt en bøde på 68 euro eller mere.

 

Kørsel i Lyon

Skal du til Lyon med bil?

Fra 1. 4. 2017 skal udenlandske biler være markeret med “crit'air”-miljømærket. Denne såkaldte nød-lavemissionszone træder i kraft, når forureningsniveauet stiger. Efter 2 dages forureningsvarsel er adgang kun tilladt for køretøjer med crit'air-pladen i klasserne E, 1, 2 og 3. Derefter bliver betingelserne strammet yderligere, når forureningsvarslet varer længere. Der er 6 mærketyper i Frankrig, som udtrykker i hvor høj grad køretøjet er involveret i luftforurening. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde på mellem 68 og 375 euro, svarende til 508 og 2.799 kr.

Hele byen, inklusive tilstødende Villeurbanne og de indre veje, falder ind under lavemissionszonen i Lyon. Restriktionen gælder ikke for motorvejene A6, A7 og A42 samt A6-tunnellen.

 

Bestil dit miljømærke for at få adgang til Lyon og få gratis fragt!

Pladen har ubegrænset gyldighed og skal placeres i nederste højre hjørne af forruden.

 

Mere information om økologiske zoner i Paris her.

Rejser du til Lyon med køretøj?

Få Crit'Air til Lyon, Paris og andre byer. GRATIS levering.