Økologiske zoner Lille

Grøn zone Lille

Påkrævet type miljøklistermærke i Lille: CritAir 4 eller 3 og bedre

CritAir sticker France

 

Du kan læse mere om de forskellige typer miljømærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Lavemissionszonen i Lille

Udover Paris er lavemissionszoner blevet introduceret i Lille og andre byer. Fra d. 1. april 2017 skal bilister i udenlandske køretøjer have et miljømærke for at få adgang til Lille. Dette er den såkaldte nød-lavemissionszone (ZPA), som træder i kraft i tilfælde af usædvanligt dårlige emissionsforhold.

Ligesom i Tyskland, Østrig og andre europæiske lande, stræber franskmændene efter at forbedre miljøet og livskvaliteten for borgerne i større byer.

 

Kort over lavemissionszonen i Lille

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

Gyldigheden af lavemissionszonen i Lille

Når grænserne overskrides, vil adgang kun være tilladt for køretøjer med et gyldigt miljømærke af typen Crit'Air E, 1, 2 eller 3. Køretøjer med et lavere klistermærke vil blive afvist.

 

De økologiske zoner gælder for udenlandske billister

Hvis du kører i den aktiverede lavemissionszone uden mærket, skal du betale en bøde på 68 euro (svarende til 508 kr.), hvilket kan stige til 375 euro (svarende til 2.799 kr.), i tilfælde af for sen betaling.

Kørsel i Lille

Skal du til Lille med bil?

Fra 1. 4. 2017 skal udenlandske biler være markeret med “crit'air”-miljømærket. Denne såkaldte nød-lavemissionszone træder i kraft, når forureningsniveauet stiger kraftigt. Kun køretøjer med crit'air-pladen i klasserne E, 1, 2 og 3 vil sandsynligvis få tilladelse til at køre ind i den aktiverede lavemissionszone. Der er 6 mærketyper i Frankrig, som udtrykker i hvor høj grad køretøjet er involveret i luftforurening. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde på mellem 68 og 375 euro, svarende til 508 og 2.799 kr.

Lavemissionszonen i Lille omfatter i alt 12 kommuner: Lille, Hellemmes, Lambersart, Lezennes, Lomme, La Madeleine, Marcq-en-Baroeul, Marquette-Lez-Lille, Mons-en-Baroeul, Ronchin, Saint-André-lez-Lille og Lille Sequedin. Forbud og restriktioner gælder ikke for hovedvejene A1, A22, A25, N227 og D652.

Bestil dit miljømærke for at få adgang til Lille og få gratis fragt!

Pladen har ubegrænset gyldighed og skal placeres i nederste højre hjørne af forruden.

Rejser du til Lille med køretøj?

Få Crit'Air til Lille, Paris og andre byer. GRATIS levering.