Økologiske zoner i Grenoble

Grøn zone Grenoble

Påkrævet type miljøklistermærke i Grenoble: I det mindste Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

Du kan læse mere om de forskellige typer miljømærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Lavemissionszonen i Grenoble

I lighed med Frankrigs hovedstad introducerede Grenoble en lavemissionszone d. 1. november 2016. Dette er den såkaldte nød-lavemissionszone (ZPA), som træder i kraft i tilfælde af usædvanligt dårlige emissionsforhold. Pr. 1. april 2017 skal udenlandske førere af passagerbiler også have et gyldigt miljømærke.

Andre franske byer vil snart følge efter. Ved at følge eksemplerne fra TysklandØstrig og Danmark arbejder Frankrig henimod at forbedre miljøet i alle store byer, som kan introducere økologiske zoner på eget initiativ.

 

Kort over lavemissionszonen i Grenoble

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

 

Gyldigheden af lavemissionszonen i Grenoble

 

Lavemissionszone (ZCR)

For busser af kategori M2 og M3, og lastbiler af kategori N2 og N3

Hele ugen 8 – 20

Passagerbiler M1, N1 og motorcykler

Mandag - Fredag 8 – 20

Hvis du nogensinde besøger Grenoble i en passagerbil, skal du huske at de økologiske zoner kun gælder for dig i hverdagene.

 

Nød-lavemissionszone (ZPA)

I tilfælde af forværret luftkvalitet, som varer i 5 dage eller mere, er adgang kun tilladt for biler med et gyldigt Crit'Air-miljømærke og ved begrænset hastighed. Efter 7 dage strammes reglerne og kun køretøjer med Crit'Air E, 1, 2 og 3 må køre ind i byen.

Hvis du kører uden miljømærket i lavemissionszonen, skal du betale en bøde på 68 euro (svarende til 508 kr.), hvilket kan stige til 375 euro (svarende til 2.799 kr.), i tilfælde af for sen betaling.

Kørsel i Grenoble

Skal du til Grenoble med bil?

Fra 1. 4. 2017 skal udenlandske biler være markeret med “crit'air”-miljømærket.
Denne såkaldte nød-lavemissionszone træder i kraft, når emissionsgrænsen bliver overskredet i mere end 5 dage. Kun køretøjer med crit'air-klistermærket kan derfor få adgang til den aktiverede lavemissionszone. Derefter bliver reglerne strammet efter 7 dage, så det kun er køretøjer med klasserne E, 1, 2 og 3 der har tilladelse til at køre ind i byen. Der er 6 mærketyper i Frankrig, som udtrykker i hvor høj grad køretøjet er involveret i luftforurening. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde på mellem 68 og 375 euro, svarende til 508 og 2.799 kr.

Lavemissionszonen i Grenoble omfatter det centrale område af byen og er omgivet af floderne Drac og Isere samt vejene D1090 og D1532.

Bestil dit miljømærke for at få adgang til Grenoble og få gratis fragt!

Pladen har ubegrænset gyldighed og skal placeres i nederste højre hjørne af forruden.

Rejser du til Grenoble med køretøj?

Få Crit'Air til Grenoble, Paris og andre byer. GRATIS levering.