Miljøzone Chambery

Grøn zone Chambery

Påkrævet type miljøklistermærke i Chambery: CritAir 3 og bedre

CritAir sticker France

 

Du kan læse mere om de forskellige typer miljømærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Økologiske zoner i Chambery

D. 21. november 2017 trådte en nød-lavemissionszone (ZPA) i kraft i Chambery, amtssædet for departementet Savoie. Både franske og udenlandske bilister kan få adgang til den aktiverede lavemissionszone med et gyldigt Crit'Air-mærke i emissionsklasserne E, 1, 2 og 3. Adgang vil blive nægtet for biler med en lavere emissionsklasse eller uden et mærke.

Ligesom Tyskland, Østrig og andre europæiske byer går Frankrig efter at forbedre miljøet og livskvaliteten for indbyggerne i større byer.
 

Kort over miljøzonen i Chambery

Hent rutevejledning

vis muligheder skjul indstillinger

Gyldigheden af lavemissionszonen i Chambery

Dette er en nød-lavemissionszone, som aktiveres hvis emissionsgrænserne overskrides i mere end 2 sammenhængende dage.

- efter 2 dages forureningsvarsel – adgang er kun tilladt for køretøjer med Crit'Air-klistermærket i klasserne E, 1, 2 og 3,

- med et længerevarende forureningsniveau – departementets præfekt kan stramme betingelserne og adgangsrestriktionerne yderligere.

Hvis du kører uden miljømærket i den aktiverede lavemissionszone, vil du blive pålagt en bøde på 68 euro (svarende til 508 kr.), som kan stige til 375 euro (svarende til 2.799 kr.), i tilfælde af for sen betaling.

Kørsel i Chambery

Skal du til Savoie-Chambery med bil?

Fra 21. 11. 2017 skal udenlandske biler være markeret med “crit'air”-miljømærket. Denne såkaldte nød-lavemissionszone træder i kraft, når et højt forureningsniveau varer i mere end 2 dage. Kun køretøjer med Crit'air-klistermærket i klasserne E, 1, 2 og 3 kan derfor få adgang til den aktiverede lavemissionszone. Der er 6 mærketyper i Frankrig, som udtrykker i hvor høj grad køretøjet er involveret i luftforurening. Hvis du ikke overholder disse regler, risikerer du en bøde på mellem 68 og 375 euro, svarende til 508 og 2.799 kr.

Hele Savoie-departementet falder ind under Chambery-lavemissionszonen, hvor områderne for den aktiverede zone fastsættes af departementsbetjentene under en nødtilstand.

Bestil dit miljømærke for at få adgang til Chambery og få gratis fragt!

Pladen har ubegrænset gyldighed og skal placeres i nederste højre hjørne af forruden.

Rejser du til Chambery med køretøj?

Få Crit'Air til Chambery, Paris og andre byer. GRATIS levering.