Miljømærke Frankrig – Crit’Air

Miljømærke Frankrig - Crit'Air

Frankrig har fulgt andre europæiske landes eksempler og har udstedt miljømærker til vejkøretøjer. Et miljømærke eller et miljøklistermærke, "Crit'Air", er et skilt/klistermærke som du kan klistre på forruden af din bil, præcis som du ville gøre med en motorvejsmærkat. Du kan bestille miljøklistermærket online og når du modtager det og klistrer det på din bil, vil det være tydeligt hvilken kategori din bil tilhører.

               

Hvad er miljømærket til for?

Miljømærkerne er designet til at skille miljøvenlige køretøjer fra dem der forurener luften i byer og bidrager til dårlige leveforhold der. Miljømærket bestemmer dermed luftforureningsniveauet som forårsages af dit køretøj, en kategorisering som er angivet med udstødningsniveauer baseret på dit køretøjs registreringsbevis (del I eller del II) scannet fra begge sider. Disse dokumenter er derfor påkrævet ved bestilling af miljømærket "Crit'Air" online.

Hvert miljøklistermærke udstedes til et bestemt køretøj og det påsættes køretøjets nummerplade. Klistermærkets gyldighed er ubegrænset, så med mindre du ønsker at købe en ny bil, behøver du ikke at bekymre dig om at skulle udskifte det. Du bestiller det blot én gang og kan således køre over hele Frankrig.

Miljømærkerne i Frankrig er inddelt i seks kategorier, dvs. at der er seks typer miljøklistermærker. Du kan læse mere om de forskellige typer miljøklistermærker i sektionen Miljømærketyper.

 

Økologiske zoner i Frankrig fra 2016

Økologiske zoner blev introduceret i Frankrig i 2016. Frankrig var to år bagefter andre lande; for eksempel introducerede Østrig de økologiske zoner i Wien og byens omegn i 2014. Projektet med de økologiske zoner er stadig meget nyt, men flere og flere lande bliver gradvist involveret og de eksisterende medlemslande, så som Tyskland, udvider de økologiske zones gyldighed til at omfatte et stigende antal byer.

Den første by der begyndte at bruge miljømærket i Frankrig var Paris, som har gjort det lovpligtigt at eje et miljømærke siden juli 2016. Det forventes at andre franske byer, anført af bl.a. Grenoble, vil følge efter snart. Du kan læse mere om de økologiske zoner i Paris i sektionen Økologiske zoner i Paris.

Hvis man ser imod Tyskland eller Østrig, som er lande vi ofte bruger til at sammenligne med, har Frankrig introduceret nogle forskelle ved de økologiske zoner. I begyndelsen gjorde loven om at eje et miljømærke af typen "Crit'Air" sig kun gældende for billister fra Frankrig, dvs. biler med franske nummerplader. Udenlandske køretøjer har kun været nødt til at have klistermærket siden 1. 2. 2017. Du kan finde mere information om de franske økologiske zoner i sektionen Økologiske zoner i Frankrig.

Rejser Du Til Frankrig Med Bil?

Get Crit Air for Paris, Grenoble and other cities. FREE delivery within 14 days.

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Flere Spørgsmål?

Se de mest almindelige spørgsmål.